Grochem o kuchnię

Cena
Cena sprzedaży brutto: 12,00 zł
Kwota podatku: 0,57 zł
Szczegóły produktu

Pod redakcją Izabeli Wodzińskiej i Urszuli Rzeszut-Baran, Kolbuszowa 2016

Liczba stron: 70

Spis treści:

Jacek Bardan - Słowo wstępu

Izabela Wodzińska - Groch z kapustą, czyli o strączkowych w polskiej kuchni

Janina Olszowy - Przepisy i przypisy babci Janiny, czyli grochem o kuchnię

Zupy

Zupa fasolowo-szparagowa z rzepą

Zupa wczesnego lata

Zupa z mieszanych warzyw strączkowych

Kartoflanka z bobem i kolendrą

Zupa krem z zielonego groszku

Wykwintna zupa z soczewicy

Dania główne

Młody bób z mielonym mięsem

Gulasz z fasolą "Jaś"

Bób w śmietanie z majerankiem i cząbrem

Gulasz z kurczaka z cieciorką (ciecierzycą)

Kugel ziemniaczany z sosem grochowym

Kotlet z grochu

Desery

Tort fasolowy

Ciasto półkruche z masą fasolowo-orzechową i suszonymi śliwkami

Zawijac z kąpieli z nadzieniem fasolowo-kakaowym i ucieraną różą

Zapiekana fasola "Jaś" na słodko

Biszkopt fasolowy

Rolada biszkoptowa z masą fasolową i suszoną żurawiną